Zwembadfolie op maat gemaakt

thxs5t79rf

Als uw zwembad destijds ook geleverd is als een soort van bouwpakket (meestal bestaan die uit een staalwand of een houten constructie) dan is de kans groot dat uw zwembad een kant- en klare foliezak is die destijds volgens de afmetingen van uw bad op maat is gemaakt in de fabriek. Bij ons kunt u dan ook zonder problemen een nieuwe foliezak bestellen in de door u opgegeven maten.

Ook als u zelf een zwembad gaat bouwen is het mogelijk hiervoor een kant- en klare liner te laten maken. U moet dan niet vergeten om er ook een ophangprofiel en blokkeerstrips bij te bestellen waaraan de foliezak kan worden gemonteerd.

Uit ervaring kunnen wij u melden dat het monteren van een kant en klare zwembadliner niet altijd even gemakkelijk gaat. Vooral het plooivrij krijgen van het geheel is een vak apart en daarom voor een leek bijna onmogelijk. Zeker als het zwembad een wat groter formaat heeft (laten we gemakshalve spreken voor een zwembad groter dan 28 vierkante meter) is het een lastige klus omdat dan ook het gewicht van de foliezak gaat meetellen. Wij raden dan ook altijd aan om bij het vervangen van zwembadfolie de overweging mee te nemen om het door ons opnieuw door folie te laten bekleden. Ook bij bestaande zwembaden met een kant en klare zwembadliner kunnen wij een 1,5 mm dikke gewapende Alkorplan zwembadfolie aanbrengen.

Op maat gemaakte zwembadfolies zijn een membraan van PVC, dikte 75/100°, voor het waterdicht maken van het zwembad. Foliebekleding is de meest makkelijke, efficiënte, economische en toegepaste methode in de wereld. Als resultaat van een zeer geavanceerde technologie zijn de folies antischimmel, anti UV en antibacteriën behandeld. De folies worden op maat gemaakt en hoogfrequent gelast. De “Ultim” folie heeft een garantie van 10 jaar (degressief) op de lasnaden en op waterdichtheid van het materiaal. De “Dreamliner 2015” folie heeft een enkelzijdige beschermende vernislaag en geeft garantie van 10 jaar (vol) op de lasnaden en op waterdichtheid van het materiaal en 6 jaar op antivlekken. De “Dreamliner 2030″ heeft een tweezijdige beschermende vernislaag en geeft garantie van 15 jaar (degressief) op lasnaden en waterdichtheid van het materiaal en 8 jaar op antivlekken. Voor verwarmde zwembaden met een watertemperatuur gedurende het gehele jaar boven de 32°C, wordt deze liner dikte afgeraden (hiervoor is een liner van 1,5 mm het best). Het gebruik van kopersulfaat en afgeleiden is strikt verboden.
Ruime keus aan kleuren en motieven !
De folies worden gemaakt met standaard marges: 15 cm verticaal, 5 cm horizontaal.
Standaard formaten: rechthoekig, rond, ovaal. Bodems: vlakke bodem, aflopende bodem en bodem met duikkuil.
Ophanging geschiedt d.m.v. een profielrand aan de folie (bij ronde baden ook overlap mogelijk).

Verschillende soorten profielen:

Voor verwarmde zwembaden met een watertemperatuur gedurende het gehele jaar boven de 30ºC
wordt deze linerdikte afgeraden (hiervoor is een liner van 1,5 mm het best).
Het gebruik van kopersulfaat en afgeleiden is strikt verboden.
Er is een ruime keus aan kleuren zoals u in onderstaande configurator .

Klik hier voor de Configurator