Solar verwarming

tubes

Het gebruik van Zonnecollectoren is een simpel principe waarmee nagenoeg niets kan misgaan. Als er voldoende zon is of de omgevingstemperatuur bij de collectoren hoger is dan de temperatuur van het water wordt het zwembadwater door de collectoren gepompt. Het water komt verwarmd terug in het zwembad. De collectoren zijn eenvoudig van constructie en kunnen nagenoeg op elke maat worden geleverd.

Zonnecollectoren kunnen zowel op een plat als een hellend dak of zelfs op de grond worden gemonteerd. Het is zelfs mogelijk om de collectoren tegen een muur of scheidingswand te monteren dit afhankelijk van de ligging. Voor een goede werking is een besturing met motorgestuurde kraan noodzakelijk om terug koelen te voorkomen.

Bij privé-zwembaden berekent men bij montage op een schuine ondergrond normaliter 50 tot 70% van het wateroppervlak als te realiseren collector oppervlak. Bij privé-zwembaden berekent men bij montage op een vlakke ondergrond normaliter 70 tot 100% van het wateroppervlak als te realiseren collector oppervlak.

 

Bevestigingsclips Solarset

Sun Smille solarset

Uitbreidingsset El Nino Solarverwarming

Mini Kit El Niño Solarset

NIEUW
7025035032

Solarverwarming rond

Basic Kit El Niño Solarset

Per stuk

Aqua Easy Zonnecollector verticaal (staand)

Per stuk

Aqua Easy Zonnecollector horizontaal (liggend)

Set 2 stuks

Solar verwarming polypropyleen set

SPLASH 45

SPLASH 60

SPLASH 90

SPLASH 120