Bouwkundige tegelbaden

Bouwkundige tegelbaden werden vroeger vooral binnen aangelegd, maar we zien ze steeds vaker buiten. Met dank aan de nieuwste technische ontwikkelingen die tegels en de lijm steeds beter bestand maken tegen temperatuurschommelingen. Daardoor is de kans dat ze kapotvriezen steeds kleiner. En valt er eens eentje af, dan lijmt u hem zo weer vast, met speciale onderwaterkit.

Voordelen

Aan een bouwkundig tegelbad hangt een relatief hoog prijskaartje. Natuurlijk zijn er voordelen. Je kunt een eigen finishing touch aanbrengen: een speciaal patroon van tegels, het familiewapen op de bodem van het bad… Ook prachtig: een compleet geïntegreerde spa waarbij u zo van het zwembad het bruisende water inzwemt.

Nieuw folie, nieuw zwembad

Een bouwkundig tegelbad gaat generaties lang mee. Of dat ook een voordeel is? De een vindt van wel, de ander van niet. Want de tegel die nu ‘in’ is, is over een jaar of tien misschien wel hopeloos gedateerd. En het updaten van een bouwkundig tegelbad kost veel meer moeite en geld dan het opfrissen van een foliebad. Dat is precies de reden dat  foliebaden populair zijn en blijven. Nieuwe folie, nieuw zwembad.

Realisatie

Het aanleggen van een bouwkundig tegelbad is vakwerk. Allereerst worden de contouren van het zwembad uitgegraven. Savannah Wellness zal vooraf bodemonderzoek laten verrichten om te bepalen of heien noodzakelijk is. Ook is bepaling van de grondwaterstand van groot belang. Bij een bouwkundig tegelbad vormen vloeren en wanden een geheel. Dat betekent dat ze ter plekke worden gestort. Een secuur werkje, vooral de overgang tussen bodem en wanden verdient extra aandacht. De gestorte kuip moet immers honderd procent waterdicht zijn, anders zou het water weg kunnen sijpelen. Wanneer de gestorte kuip droog is, wordt die door middel van zandstralen héél gladgemaakt. Daarna wordt de kuip volledig ontvet en pas dan kan het zwembad worden betegeld. Ook dat is vakwerk met een grote V.