Prefab polyester zwembaden

Iets hoger? Of iets dieper? Of… Vindt u kiezen ook zo lastig? Dan is een prefab-polyester zwembad misschien iets voor u. Alle zogenaamde monoblok modellen vindt u overzichtelijk in een catalogus. Het monoblok is een bad uit een stuk.

Snel geplaatst

Monoblok zwembaden hebben als voordeel dat ze relatief snel kunnen worden geplaatst. Savannah Wellness treft de bouwkundige voorzieningen, zoals het storten van de betonvloer en het ondermetselen van de trap. Een vrachtwagen komt het zwembad kant-en-klaar thuisbezorgen, rechtstreeks uit de fabriek. Dat transport maakt dat monoblok baden vaak niet te groot kunnen zijn: 4 bij 11 meter maximaal. Alle modellen zijn snel leverbaar. What you see is what you get. Dát is het grote voordeel van polyester monoblok baden. U maakt een keuze uit het assortiment en uw zwembadbouwer regelt de rest.

De werkzaamheden die komen kijken bij het plaatsen van een prefab zwembad, verschillen niet zo heel veel van die voor een bouwkundig bad. Het gat moet gegraven, de leidingen moeten worden getrokken dus de complete tuin gaat overhoop, een betonplaat wordt gestort, rondom moet gestabiliseerd zand aangebracht worden. Dan wil je natuurlijk wel dat het polyester zwembad, dat uiteindelijk geplaatst wordt, een dusdanige kwaliteit heeft dat het lang meegaat.

Prefab zwembaden van Polyfaser

Een goed voorbeeld van een kwalitatief hoogwaardig polyester zwembad is dat van fabrikant Polyfaser. Een echt familiebedrijf in het noorden van Italië.  Dat is het prettige van zakendoen met een familiebedrijf, de lijnen zijn kort en ze zijn bereid met je mee te denken. En ze nemen hun werk uiterst serieus. Hun productiefaciliteit is indrukwekkend. Een enorme hal met daarin een soort garageboxen. In iedere box wordt een deel van het fabricageproces uitgevoerd en dan verhuist het bad-in-wording naar de volgende box. De temperatuur en luchtvochtigheid van die verschillende ruimtes is zorgvuldig geconditioneerd en constant. Want ook kunststoffen krimpen en zetten uit, dus iedere handeling gebeurt onder de beste omstandigheden. En het gaat allemaal handmatig.

Vakmanschap

Een polyester bad begint met een op zijn kop staande mal. Daarop wordt bij Polyfaser laag voor laag met de hand aangebracht. Ze beginnen dus met de laag die je straks ziet, in het zwembad. En wanneer de laatste laag is uitgehard wordt het geheel van de mal getild, omgedraaid en voilà, een polyester zwembad. Als je een doorsnee maakt van die lagen, weet je niet wat je ziet. Er komt haast geen eind aan. Van een speciaal ontwikkelde gelcoat en vinylester hars aan de waterzijde tot een topcoating aan de ‘buitenkant’, die het grondwater afstoot. En daartussen glasvezelmatten waarover polyester hars wordt uitgestreken. Uitharden en de volgende laag. En de volgende. En steeds maar testen en controleren. Het resultaat is zo solide, dat zelfs de grootste Polyfaser baden niet vervormen op het moment dat ze bijvoorbeeld in de takels hangen om op hun plek gehesen te worden.

Transport

Ze kunnen gewoon ongestut getransporteerd worden. Dat komt ook door de houten ribben die Polyfaser rondom in de constructie verwerkt, voor extra stijfheid. Tussen die ribben kan optioneel een vier centimeter dikke wandisolatielaag aangebracht worden, maar de ervaring leert dat dit bij baden van Polyfaser helemaal niet nodig is. De materialen die zij gebruiken en hun manier van construeren zorgen van zichzelf al voor een goede isolatie.

Polyfaser is zo gebeten op kwaliteit dat ze ook het transport vanuit Italië in eigen hand houden. Ze hebben hun eigen vrachtwagens en chauffeurs, dus de service reikt echt tot in de achtertuin. Die chauffeur takelt het bad op de betonplaat en het afwerken en opleveren doet Savannah Wellness . Voor Savannah Wellness is het natuurlijk ideaal. Wij doen het grondwerk en de technische installatie, maar hoeven geen folielassers of tegelzetters in te schakelen. Een Polyfaser bad is uit één stuk, dus er is geen naad te bekennen. Een ligbank, een massagebank, een inlooptrap, een onderwaternis voor een lamellenafdekking: het wordt allemaal op de mal al gecreëerd. Superwaterdicht – ze geven daar niet voor niets lange garanties op – en esthetisch erg fraai. De monoblok baden zijn er in allerlei maten en vormen, Polyfaser biedt een indrukwekkend assortiment.

Soorten prefab zwembaden van Polyfaser

Polyfaser baden worden geleverd in wit, hemelsblauw en lichtgrijs. Voor een exclusieve 3D ‘keramische’ uitstraling zijn vier verschillende thema’s te kiezen. Wit is erg populair, en terecht. Want hoe goed een polyester bad ook is, met de jaren treedt er altijd een lichte verkleuring op, door zonlicht en chemicaliën. Bij wit zie je dat het minst. We zijn nu met Polyfaser in overleg om te bekijken of het kleurengamma verder uitgebreid kan worden, maar dat beslissen ze niet op stel en sprong. Want als het op kwaliteit aankomt, houden ze hun rug recht. Dus dat betekent eerst uitgebreid testen. En zo hoort het ook.