Zomerklaarmaken

Lopen de temperaturen weer op tot aangename waarden? Dan wilt u natuurlijk weer zo snel mogelijk van uw zwembad genieten. U begint dan ook met de nodige voorbereidingen. De controle van uw zwemwater is daarbij ingegrepen. Is het water tijdens de wintermaanden echt vervuild, dan pomp u het bad helemaal leeg, indien het zich hiervoor leent. Een dompelpomp is een hulpmiddel bij uitstek. Met lauw en een borstel verwijdert u vuil en afzetting. Grof vuil zuigt u van de bodem. Een (eventuele) verrand neemt u weg met een randreiniger. U vult het bad met leidingwater.

Vervolgens maakt u uw filterinstallatie klaar voor gebruik. Zand dat ouder is dan 5 jaar vervangt u door nieuw. De filterinstallatie laat u continue lopen totdat het water weer helder is. U controleert leidingen, ontluchters en u draait de aftapkranen weer dicht. Dan neemt u de zwembadverwarming in bedrijf.

Ook accessoires als bodemreinigers, afsluiters en thermometers loop u na. Uw testset vervangt u elk jaar. Is uw voorraad waterbehandelings producten nog op peil? Om uw water in conditie te krijgen gebruikt u de tips uit het hoofdstuk 'waterbalans'. Uw winternet laat u drogen alvorens het op te bergen.

Copyright © 2016, Savannah Wellness Volendam