Polyfaser Zwembaden

rechteckige_einstueckbecken_20110817_1383530292_000

 

Wie wil er nou niet een zwembad in de tuin. Al ruim 40 jaar geniet Polyfaser aanzien vanwege haar vakmanschap en ervaring. Dit familiebedrijf beschouwt de bouw van polyester zwembaden als een ambachtelijk proces, hetgeen al begint bij de vormgeving. Polyfaser heeft ruim twintig verschillende monoblok modellen in het assortiment, leverbaar in meerdere standaardkleuren. De ontwerpers hebben gespeeld met diverse vormen en zodoende ontstaat een indeling in vier groepen;  

1.    

 

 

 

 

 

 

 

1.     ronde, vrije vorm: vloeiende lijnen voor een harmonieus gevoel

2.     rechthoekig: sober, strak en stijlvol

3.     rechthoekig met Romeinse trap: de romeinen wisten het al, trede voor trede afdalen in het water is de fijnste manier van waterwenning.

4.     rechthoekig in groot formaat: onbeperkt zwemplezier.

Naast elegante vormen, bieden de monobloks zwembaden in de tuin ook volop comfort. Denk daarbij aan een luxe inlooptrap om het in- en uitstappen te vergemakkelijken. Ook een ‘ingebouwde’ zit- of ligbank, die zelfs tot een massagebank kan worden uitgebreid. Een Hydrodeck lamellenafdekking kan op diverse manieren fraai weggewerkt worden, achter of in het bad.

Uitgebreide knowhow

De basis is een met glasvezel versterkt onverzadigd polyester, vrij van porien en schuurt niet af. Het polyester wordt gelamineerd, met polyester hars worden glasmatten aangebracht op de standaardvorm. De handmatige verwerking garandeert een gelijkmatige opbouw en kwaliteit van de lagen, wat zorgt voor enorm sterke wanden en optimale isolatie van de bodem. Aan de waterzijde wordt een speciaal ontwikkelde gelcoat en vinylester hars aangebracht. Die laag voorkomt dat water in het materiaal dringt, wat op langere termijn tot aantasting en kwaliteitsverlies zou kunnen leiden. Polyfaser gaat nog verder, aan de buitenzijde gebruikt men een topcoating die het grondwater afstoot.

In het totale proces wordt niets aan het toeval overgelaten. Nadat diverse lagen op het polyester zijn aangebracht, krijgt elk bad in een tot 70° Celcius verwarmde ruimte de tijd om uit te harden. Dat verbetert de stabiliteit en verlengt de levensduur. Deze verhitting dient tevens als kwaliteitscontrole op de waterdichtheid van de coatings. Steekproefsgewijs wordt de dikte van de wanden gecontroleerd, ook de stijfheid wordt aan grondige tests onderworpen. Alle baden zijn bestand tegen een constante watertemperatuur van 30° Celcius met maximale uitschieters van 32° Celcius. De ervaring leert dat wand isolatie bij een Polyfaser bad overbodig is door de uitstekend isolerende eigenschappen van de gebruikte materialen en de gehanteerde constructie. Op aanvraag kan extra isolatie (rechte wanden) echter wel geleverd worden. Indien voor die optie gekozen wordt verwerkt Polyfaser tussen de verstevigings ribben een 4cm dikke sandwich constructie. Elk zwembad ondergaat de productie-fasen in speciaal geconditioneerde ruimtes waar een constante temperatuur en luchtvochtigheid heerst. Mede hierdoor is het geven van uitstekende garantievoorwaarden geen enkel probleem; 20 jaar op waterdichtheid van de kuip en 5 jaar volledig op de oppervlakte van het bad (uitbleken donkere kleuren uitgezonderd). Als laatste stap verrichten de specialisten van Polyfaser nog een algemene eindcontrole voordat het zwembad de fabriek verlaat en naar het uiteindelijke adres kan worden vervoerd.

 

Kleur

Naast de standaard kleuren wit, hemelsblauw en grijs kan het Polyfaser bad optioneel geleverd worden in een zogenaamde 3D ‘ keramische’ kleur. Daarbij duidelijk opgemerkt dat het woord keramisch alleen van toepassing is op de aanblik van de kleur, niet op de bouw of constructie van het zwembad. Polyfaser noemt haar bad bij de naam, een polyester bad, gebouwd volgens de ‘hand lay-up’ methode, de beste garantie voor langdurige kwaliteit.

 

Transport

Een groot voordeel van een Polyfaser monoblok zwembad is de korte productietijd (en dus levertijd), door de efficientie van de specialisten die in de Italiaanse fabriek al jaren met elkaar samenwerken. Ook levering en plaatsing verlopen vlot. Het transport af fabriek wordt, met kraan uitgeruste speciale eigen diepladers, verzorgd door fabrikant Polyfaser zelf. De deskundige chauffeurs kunnen zelfs plaatsen “in het gat”. Voorwaarde is een doorgang met een breedte van minimaal 350cm en een hoogte van minimaal 500cm. De kraan op de vrachtwagen heeft een reikwijdte van 12 meter (h.o.h.). Indien het gat niet bereikbaar is wordt aan de straatzijde gelost.

De vrachtkosten worden per Polyfaser bad gespecificeerd.