Wat gebeurt er in een infrarood sauna?

Wat gebeurt er in een infrarood sauna?

In een infrarood sauna worden deze IR stralen door elektrische stralers opgewekt en zo geplaatst dat zij optimaal op de aanwezige personen in deze cabine worden gericht. Deze IR stralen zijn dus identiek aan deze die door de zon worden uitgezonden maar met dit verschil dat ze de juiste golflengte hebben voor de optimale inwerking op ons gestel en dat we ze te allen tijde kunnen benutten op elk tijdstip van de dag.

Door de dubbele wanden van de infrarood sauna kunnen we ook de omgevingstemperatuur doen stijgen naar 40 tot 60 °C, hierdoor kunnen we een dubbel effect verkrijgen, namelijk de indringing van de IR stralen in ons lichaam en een aangename omgevingstemperatuur die ons lichaam nog meer aanzet tot zweten.

Voor personen die niet zo houden van de warme omgevingstemperatuur kunnen ook van de weldadige effecten van hun infrarood sauna genieten met de deur open. Dan gebruikt men niet de omgevingstemperatuur, maar enkel de indringwarmte van de IR stralers die rechtstreeks op het lichaam stralen.

IR warmtecabines werden voor het eerst ontworpen door Dr. Ishikawa uit Japan en dit in 1967. Eerst werden deze IR cabines enkel gebruikt voor medische toepassingen tot in 1979 dit systeem ook voor particulier gebruik gecommercialiseerd werd.

Copyright © 2010, Savannah Wellness Volendam