Behncke Designskimmer B600 in RVS

Pomaz
0142010
Bestel
  • Beschrijving

Een skimmer wordt ingebouwd in de wand van het zwembad. Skimmers zorgen ervoor dat het oppervlakte water wordt afgezogen. De zuigleiding van de pomp zorgt voor de zuigkracht. Via de persleiding van de pomp gaat het water door het filter waarna het weer retour komt in het zwembad via zogenaamde inpuiters.

De skimmers en inspuiters zijn dus de inbouwdelen in het zwembad welke samen zorgen voor de watercirculatie waarbij de pomp zorgt voor het rondpompen en het filter voor de reiniging van het water. In een skimmer zit een skimmermandje waar het grof vuil (bladeren, insecten) in worden opgevangen.

De Behncke skimmer B600 is een specifieke skimmer voor een hoge waterstand in het bad. Dit betekent niet alleen een fraai uiterlijk en modern design maar ook een brede en 85mm hoge aanzuigopening. Hierdoor wordt een waterniveau van circa 80mm onder de rand van het zwembad mogelijk. De grote skimmerklep bevindt zich in het achterste gedeelte van de skimmer en maakt een groot circulatievermogen mogelijk. Tevens is de Design skimmer voorzien van een vergrootte roestvrij stalen skimmermand en een niveaukamer waarin optioneel een niveauregelaar voorzien kan worden.

Deze skimmer kan worden toegepast voor betonbaden. Daarmee wordt bedoeld: zwembaden met een betonnen afwerking aan de binnenzijde van het bad. (Voor foliebaden dient een flensset voor deze skimmer te worden toegepast.) Materiaal: RVS (AISI 316/V4a), breedte = 665mm, met 2″F en 2½”M aansluiting, capaciteit 12 – 24m³ per uur.